dissabte, 28 de gener del 2012

CERVESA DE NADAL 2011 (VI)

El meu amic Manel m'ha regalat aquesta meravellosa STILLE NACHT. Elaborada a bèlgica per DE DOLLE BROUWERS és una ALE amb uns respectables 12º i un aroma intens.
Esperava una cervesa amb un gust fort però el ventall de gustos dolços que té (fruita i mel) ho amorteix sense que perdi la força. La paraula per descriure aquesta meravellosa cervesa és EQUILIBRI.
La millor d’aquest Nadal amb diferència !!!

CROOKED TREE

Se'm veu el llautó, un altre IPA Americana. Aquesta vegada la CROOKED TREE de la DARK HORSE BREWING és una cervesa de 6º de color ambre una mica tèrbol, aromes dolços, gust agradable i una mica àcid.

JAI ALAI

JAI ALAI és el joc de frontó basc que es juga amb una mena de cistella corba a la mà i, gràcies a CIGAR CITY BREWING, una IPA excel·lent.
És una cervesa de 7,5º de color coure, escuma densa i cremosa, áromes cítrics i gust amag.

DRAGONHEAD

De l’ORKENY BREWERY coneixia  la RAVEN ALE i fa uns dies m’he trobat  aquesta DRAGONHEAD amb aquesta etiqueta tan maca.
Tot comença molt bé, obres l’ampolla i l’aroma de malt torrat i xocolata t’arriba al nas. Quan l'aboques al got es fa una corona d’escuma densa, marró i amarga. Després fas el primer glop i t’adones que li manca una mica de "punch". No vull dir que sigui una cervesa dolenta, al contrari, però pel meu gust és una Stout una mica suau.
Pot ser m’agraden massa les cerveses més fortes.

divendres, 20 de gener del 2012

DIMONI

Des de Badalona arriba una nova cervesera artesana DIMONI. Fan tres tipus de cervesa (Vermella, Negra i Blat) amb una presentació molt maca, tap corona personalitzat i una web molt ben dissenyada.
Només desitjar-los molta sort !!!!

dissabte, 14 de gener del 2012

Cerveses MACK

La meva amiga Lola m’ha portat aquestes dues cerveses del seu darrer viatge a Noruega on ha passat el Nadal i ha vist la meravellosa aurora boreal envoltada per molta neu i óssos.
MACK és la cervesera situada més al nord de tota Europa, concretament a la ciutat de Tromso al cercle polar àrtic.
La MACK HAAKON és una cervesa de 4,5º seca, una mica amarga amb poc carbònic.

La MACK BAYER és una lager una mica fosca de 4,5º, molt suau i una miqueta dolça.

divendres, 13 de gener del 2012

HITACHINO ESPRESSO STOUT

Després de beure cervesa amb licors, sucs de fruites, refrescos, xocolata, te i no se quantes punyetes més trobo aquesta HITACHINO ESPRESSO STOUT. Feta a Japó, país molt donat a fer coses estranyes, per la Kiuchi Brewery.
D’entrada fa una mica de por (sobretot als meus budells) ja que és tracta d’una Imperial Stout, una de les meves cerveses favorites amb l’afegit de grans torrats de cafè durant la seva fermentació.
Només puc dir que és una cervesa molt bona. Té un lleuger i agradable gust de cafè que mai amaga el potent i una mica dolç gust de la cervesa.

dimecres, 11 de gener del 2012

1000 NITS Cervesa de guarda

Aquesta és la primera cervesa que va elaborar ART CERVESERS la primavera de l'any 2009. Des de llavors ha estat reposant al celler i convertint-se en una  cervesa de guarda. Té una tirada de 2000 ampolles que és poden adquirir a la masia Can Partegàs (jo la vaig comprar al Fes-t'hi de Vilanova).
Com diuen al seu web és una cervesa complexa. Al primer glop sembla que estiguis prenent vi pel seu gust sec, dolç i el poc carbònic que té. Després va guanyant matisos.

dimarts, 10 de gener del 2012

AMBAR 1900 AMARAL

Com ja va passar amb Heroes del Silencio LA ZARAGOZANA ha fet una edició especial de la seva AMBAR 1900 dedicada al grup Amaral. Dotze etiquetes, cadascuna dedicada a una cançó del seu darrer disc titulat “Hacia lo salvaje”, amb el títol, un petit fragment de la lletra i el dibuix d’un animal.
També podeu comprar al seu web una caixa d'edició de luxe que, a més, de les dotze ampolles porta quatre sotagots metàl·lics i un obridor.

BRABANTE

BRABANTE és una cervesera madrilenya que elabora els seus cinc tipus de cervesa a Bêlgica. Amb una presentació molt maca podem trobar un ampli ventall d'estils : blat, rosses, fosques, doble i triple fermentació.

dimarts, 3 de gener del 2012

Cervesa de Nadal 2011 (V)

BIERE DE NOËL de la Brasserie de Saint-Omer, França. Només puc dir d’aquesta cervesa que no m’ha agradat. És fluixa, dolça i te un estrany gust a blat.

dilluns, 2 de gener del 2012

Article de homebrewing a la revista QUO


Al nº196 (gener 2012) de la revista QUO podeu trobar un article de 5 pàgines dedicat a la cervesa feta a casa. Explica d'una manera molt senzilla com és fa cervesa a casa, els ingredients, el boom del homebrewing i cuatre dades més.
Si serveix per amplificar el missatge benvingut sigui.

Cerveses de Nadal 2011 (I)

Ja fa dies que és pot trobar l'edició 2011 de ESTRELLA GALICIA NAVIDAD. Aquest any també te xapa d'anella i etiqueta amb indicador de temperatura. Cervesa 100% malt elaborada amb llúpol cultivat a Galícia.
Més info Estrella de Navidad

Cerveses de Nadal 2011 (IV)

Un any més el meu amic José m'ha regalat una ampolla de CERVESA DE NADAL 2011 de DAMM. Aquest any repeteix la caixa i les etiquetes de l'any passat.