dilluns, 31 de gener del 2011

RODENBACH GRAND CRU

Cervesa de 6º de fermentació mixta, després de la seva fermentació passa 2 anys madurant en barrils de roure i això li dona un gust semblant al vi negre. Molt recomanable !

Més informació http://www.rodenbach.be

SIERRA NEVADA TORPEDO Extra IPA

Indian Pale Ale ( I.P.A.) es una cervesa creada al segle XVIII pels cervesers britànics que es trobaven amb el problema que les seves cerveses es feien malbé en els llargs viatges en vaixell fins a les colònies d’ultramar.
Aquesta TORPEDO, feta a Califòrnia, no te res a envejar a les I.P.A.’s angleses, amb l’única excepció que esta feta amb malt i llúpol nord-americans.

Una cervesa d’aquest estil molt fàcil de trobar, a qualsevol gran superfície de Barcelona la venen, es l’anglesa OLD EMPIRE de MARSTON’S.

CERVESES MEANTIME




MEANTIME BREWING es una cervesera de Londres que actualment fa 14 tipus diferents de cervesa i , durant aquest any 2011, 6 tipus més sota l’etiqueta “Edició Limitada”. A més a més dels típics estils anglesos (Pale Ale, Ipa, Porter, etc) també fan estils més “continentals”. Un bon exemple es UNION una lager de 4,5º d’estil Viena.

dimarts, 25 de gener del 2011

NOVA MONOBLOCK ATHLETIC CLUB



SAN MIGUEL ha fet una nova ampolla monoblock decorada amb els colors i l'escut de l'ATHLETIC CLUB DE BILBAO. Es la segona ampolla que fa a aquest l'equip de futbol, de qui es patrocinador.

CERVESA I SALUT




CCM ha obert un portal a la seva web sobre Cervesa i Salut. Més informació a www.ccm.cat

divendres, 21 de gener del 2011

TIERRA DE FRONTERA




De Alcalá la Real ( Jaen ) arriba una nova cervesa artesana. Amb una presentació i un disseny molt acurats amb inspiració àrab. Es una cervesa suau de 4,5º que no m'ha agradat gaire. La trobo massa fluixa, sense cos.
Més informació a http://tierradefrontera.es/

dissabte, 15 de gener del 2011

INFINIUM



Aquesta cervesa neix de la col·laboració de la nordamericana SAMUEL ADAMS i l'alemanya WEIHENSTEPHANER. És la primera de tres cerveses que han fet plegades les dues empreses durant un període de col•laboració de 2 anys. La presentació es molt maca, ampolla negra de 75 cl serigrafiada i amb tap de suro. Per coses que he llegit a internet els mestres cervesers han volgut fer el "xampany de les cerveses".

CERVESA EN PAPER






LAS MEJORES CERVEZAS DEL MUNDO de Ben McFarland ( Ed. Blume 2010 ) es un llibre molt interessant on podeu trobar, segons l’autor, les millors cerveses del món.
La selecció esta feta per països i les cerveses espanyoles ocupen una pàgina i mitja. Estan representades les grans empreses ( Damm, Cruzcampo, Mahou-San Miguel, Alhambra i Moritz ) i les petites/artesanals ( Rosita, Keks, CCM i la Cervesera Artesana )
Si voleu fer-li una ullada esta a la Xarxa de Biblioteques de Barcelona on també podeu trobar altres bons llibres sobre la cervesa, la seva historia o la seva fabricació. Unes recomanacions :
- EL LIBRO DE LA CERVEZA de Michael Jackson.
- LA CERVEZA ARTESANAL d’Albert Tintó.
- LA CERVEZA...POESIA LIQUIDA d’Steve Huxley.
- ELABORACIÓN CASERA DE CERVEZA de Wolfgang Vogel.
- S.A. DAMM MESTRES CERVESERS DES DE 1876 de Francesc Cabana.

dijous, 6 de gener del 2011

CERVESES DE NADAL


Quatre bones cerveses que m’han alegrat aquestes festes nadalenques. D’esquerra a dreta :
- ROSITA VOLL. Novetat d’aquest any. 7%
- ESTRELLA GALICIA NAVIDAD 2010. Tot un clàssic aquestes dates.
- ENGHIEN NOËL.Belga, rossa, 9%.
- GOLDEN CAROLUS CHRISTMAS. Belga, fosca 10,5%.

CERVESA DE NADAL 2010 DAMM



Aquesta es l'ampolla de la CERVESA DE NADAL 2010 de DAMM. Una cervesa de 6,5º en una ampolla d'un litre amb tap de ceràmica. La tirada es de 3200 ampolles i es un regal de DAMM per empleats i clients.


Mercès José !!!

DUVEL



Aquests dies podeu trobar un pack d'edició limitada de DUVEL amb 4 ampolles y una copa dissenyada per Denis Meyers. Es una de les 3 copes creades especialment per DUVEL per reconeguts dissenyadors gràfics.
Totes tres tenen un disseny molt modern i maco, sobretot la copa dissenyada per Parra.
Les podeu veure a http://www.duvelcollection.com/

BLACK DAMNATION

Aquesta Imperial Stout de 13% es negra, molt negra. La seva escuma es una crema marró dolça i molt persistent. El gust es una explosió de torrats, xocolata i alcohol que, al final, sembla que t’hagis pres un got de licor.
Per prendre només una i després de sopar.
Més informació a http://www.brouwerijdemolen.nl/